Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί μας,

Η Σύσταση του  Ενοριακού Συνδέσμου Αγάπης του Ιερού Ναού μας με την επωνυμία: «Ενοριακός Σύνδεσμος Αγάπης Παναγία Παρηγορήτρια»

έγινε κατόπιν αποφάσεωςτου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού μας (Αριθμός Πρακτικού 8/25.11.2013) και εγκρίσεως του Μητροπολιτικού Συμβουλίου την 25.11.2013 (Αριθμός Πράξεως 235).

Η Επιτροπή του Συνδέσμου συστήθηκε από 16 μέλη –πιστούς και ένθερμους ενορίτες μας με σκοπό την ενίσχυση και προαγωγή του πολυεπίπεδου φιλανθρωπικού έργου πού πραγματοποιείται στην Ενορία μας.

Πρόκειται για μια Ενοριακή δραστηριότητα που λειτουργεί με την άδεια, ευλογία και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δανιήλ.

Προτάσσουμε την πνευματική ενίσχυση των αναξιοπαθούντων αδελφών αδιακρίτως, ενοριτών μας και μη, με πολλούς τρόπους και πιο ειδικά με την διοργάνωση φιλανθρωπικών και λοιπών εκδηλώσεων προς στήριξη των συνανθρώπων μας πού βρίσκονται σε ανάγκη και ανέχεια. Με αυτό τον τρόπο δίδεται η δυνατότητα να έχουμε πιο ευέλικτες λύσεις για την ενίσχυσή τους.

Η εναποθέτηση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας, φιλοτεχνηθείσα  στό Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, έγινε την 29η Δεκεμβρίου 2013 ημέρα Κυριακή, μετά τῆς τήν τοῦ Χριστοῦ Γεννήσεως ἑορτήν, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δανιήλ.

Η δημιουργία του «Προσκυνηταρίου» στόχο έχει να εναποθέσουμε τον πόνο και τις προσευχές των πονεμένων πολυπληθών αδελφών μας, πού καθημερινά προσέρχονται στον Ιερό Ναό μας, ζητώντας την πνευματική και φιλανθρωπική βοήθεια και ενίσχυσή τους.

Στόχος μας επίσης είναι ο χώρος του «Προσκυνηταρίου» να λειτουργήσει ως «καταφυγή τε και σκέπη, και αγαλλίαμα» για όλους τους προσερχομένους, ως ένας τόπος έλξης εντός του Ιερού Ναού μας για τούς εν ανάγκη ευρισκομένους, στερημένους και κατατρεγμένους, αλλά και ένα πνευματικό καταφύγιο όλων των αδελφών μας.

Εκεί ο πιστός θα μπορεί να προσευχηθεί και να εναποθέσει τον πόνο του, τα αιτήματά του και τις ελπίδες του

•Για την ίαση των ψυχικών ασθενειών και των σωματικών νοσημάτων του, προσωπικών, αλλά και των αδελφών του.

•Για την απαλλαγή του από τούς πειρασμούς του και τα πάθη του.

•Για την μεσιτεία της Παναγίας μας της Παρηγορήτριας προς τον Πανάγαθο Θεό μας για το πρόβλημά του.

•Να ζητήσει την βοήθειά της και τις πρεσβείες της για να απαλλαχθεί από τους «βασάνους» και τις δύσκολες καταστάσεις.

•Να προσπέσει με ειλικρίνεια και μετάνοια στην θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας και να ζητήσει την λύτρωσή του και την προσωπική σωτηρία του.

•Να ζητήσει την προστασία της Παναγίας μας για τα έργα του και την ενίσχυσή του στην έναρξη νέων δραστηριοτήτων.

•Να ικετεύσει την Παναγία μας με αληθινή ψυχική συντριβή και πόνο για να έχει την βοήθειά της και την ενίσχυσή της 

•Να ζητήσει να εισακουσθούν τα αιτήματά του και να ζητήσει την αίσια και από Θεού ευόδωσή τους

•Να ζητήσει το έλεος, την χάρη και την ευσπλαγχνία της στην προσωπική πορεία του βίου του και των συγγενών του.

•Να ευχαριστήσει την Παναγία για τα «δωρήματά της» και το έλεός της που με περισσή αγάπη και απλόχερα του πρόσφερε.

•Να ζητήσει την φώτισή της και την καθοδήγησή της για ό, τι σκέφτεται να πράξει

Τέλος το «Προσκυνητάριο» της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας μας της Παρηγορήτριας δια των Πρεσβειών της ας γίνει το εναποθετήριο των ελπίδων μας, το απάνεμο λιμάνι της ψυχής μας, το στήριγμα των αιτημάτων μας, του πόνου, της αγωνίας μας και του πνευματικού αγώνα μας για την σωτηρία της ψυχής μας,

Εντάσσοντας την δραστηριότητα του

«Ενοριακού Συνδέσμου Αγάπης Παναγία Παρηγορήτρια»

στο Λειτουργικό Πρόγραμμα του Ιερού Ναού μας

κάθε Τετάρτη μετά την Ακολουθία του Εσπερινού γίνεται Παράκληση προς την «Παναγία την Παρηγορήτρια» για εκείνους πού επιθυμούν να προσευχηθούν και να λάβουν δια των πρεσβειών της την Χάρη της και το έλεός της.