ΣΕ ΙΚΕΤΕΥΩ, ΧΑΡΑ ΜΟΥ, ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Σκοπός της ζωής είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος.

Προσπάθησε να αποκτήσεις την εσωτερική ειρήνη και μυριάδες ψυχές θα βρουν κοντά σου την σωτηρία.

Πάνω απ’ όλα ο Θεός ζητά μια καρδιά γεμάτη πίστη και αγάπη. Εκεί είναι ο θρόνος στον οποίο αρέσκεται να αναπαύεται και εμφανίζεται μέσα στην πληρότητα της δόξης του.

Όταν κανείς αφοσιώνεται στο δρόμο της εσωτερικής ζωής και της θεωρίας δεν πρέπει να εξασθενεί και να τον εγκαταλείπει, επειδή, οι άνθρωποι που είναι προσκολλημένοι στα εξωτερικά και τα αισθησιακά τον πληγώνουν με τις αντίθετες ιδέες τους σε ότι βαθύτατα ιερό έχει μέσα του. 

Ἡ Βασιλεία των Ουρανών είναι ειρήνη και χαρά εν Αγίῳ Πνεύματι.

Σε ικετεύω, χαρά μου, απόκτησε το πνεύμα της ειρήνης. Ο άνθρωπος που κατέχει αυτό το πνεύμα δεν ταράσσεται από τίποτε. Είναι σαν κουφός και άλαλος, σαν νεκρός όταν πέφτουν πάνω του λύπες, συμφορές, κατηγορίες, και διωγμοί, που αναπόφευκτα έρχονται σε όλους εκείνους που επιθυμούν να εξακολουθήσουν το Χριστό. Γιατί πρέπει να περάσουμε πολλές θλίψεις, για να μπούμε στη Βασιλεία των Ουρανών. Η βαθιά χαρά του Χριστού δεν θα σε αφήσει ποτέ.

Η ειρήνη της ψυχής διατηρείται με την αποφυγή της κατάκρισης και την σιωπή.

Να προσεύχεσθε αδιάκοπα. Να ευχαριστείτε τον Θεό για τα πάντα. Να‘ στε πάντα χαρούμενες. Μην αφήσετε να κυριευθείτε από πνεύμα απογοητεύσεως.

Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ